Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

SEO tips voor een succesvolle website

Enkele SEO tips om je website te optimaliseren.

Iedereen die met online marketing bezig is, zal vast en zeker al van SEO gehoord hebben. Toch is het niet evident om te weten te komen wat nu echt werkt. In dit artikel gaan we uitgebreid verschillende vormen van SEO toelichten. De SEO tips die in dit artikel worden opgesomd, werken ook echt!

Dus als je een hogere ranking wilt van jouw website, lees dan zeker onderstaande SEO tips!

On-Page SEO tips

1. Focus op de veelvuldigheid van jouw keywords

Google kijkt naar het aantal keer dat een keyword verschijnt op jouw pagina (= keyword frequency).

Voorbeeld:

Beeld je in dat op Pagina A het keyword ‘appel’ slechts 1 keer verschijnt.

Pagina B bevat het keyword ‘appel’ zeven keer. Welke pagina zou dan volgens jou het meeste informatie bevatten over appels? Inderdaad, Pagina B.

Probeer je keyword enkele keren te gebruiken doorheen je hele tekst. Dus zorg ervoor dat je niet enkel bovenaan en onderdaan het woord gebruikt.

2. Gebruik veel afbeeldingen

Een van de SEO tips gaat over het gebruik van afbeeldingen. Afbeeldingen zorgen ervoor dat je makkelijker informatie kan verwerken. Niemand zit te wachten op een doorlopende en saaie tekst. Gebruik afbeeldingen om jouw informatie te verduidelijken.

Afbeeldingen zorgen ervoor dat lezers op jouw pagina blijven. Zorg ervoor dat het aantrekkelijk is en de lezers aanspreekt.

(En vergeet zeker ook de ALT-tag niet toe te voegen.)

3. Gebruik korte URL’s

Kortere URL’s zijn beter geschikt voor gebruikers en zoekmachines.

Uit analyses van 1 miljoen zoekresultaten op Google, blijkt dat korte URL’s beter scoren dan lange URL’s.

4. Gebruik je keyword in je eerste 100 woorden

Dit is al een oude SEO techniek. Het is moeilijk om in te schatten of het nog steeds een groot effect heeft, maar kwaad zal het zeker niet kunnen. Toch raden we je aan om deze SEO tip te gebruiken.

Lezers gaan heel vaak bewust op zoek naar informatie. Als het ze het gezochte keyword meteen zien staan op de website, dan zijn ze sneller geneigd om de rest van de pagina te lezen.

Link building tips

5. Laat mensen weten dat je naar hun website verwijst

Het hoofddoel van SEO is om bekendheid te verkrijgen. Deze bekendheid bekom je doordat jouw website veelvuldig wordt gedeeld en doordat je voldoende uitgaande links hebt.

Bij het schrijven van een artikel verwijs je ongetwijfeld naar andere websites. Dit doe je om heel uiteenlopende redenen: je vindt het heel nuttige informatie, je gebruikt het als aanvulling op je eigen website of je raadt de mensen aan om meer informatie over dit onderwerp op te zoeken.

Als je de lezers doorverwijst naar andere websites, laat de eigenaars van deze websites dan weten dat je hun link gebruikt op jouw website. Het werkt vast en zeker.

 

6. Focus op jouw bronnen

Je kan de beste artikels schrijven die er zijn, maar sommige lezers weten ook heel graag waar je al die informatie vandaan haalt. Zorg ervoor dat je een duidelijke verwijzing hebt naar jouw bronnen.

7. Promoot je nieuwste artikels via mail

Vergeet Facebook. Vergeet Twitter.

Indien je wilt dat mensen je nieuwste artikels zien, zorg ervoor dat je deze artikels promoot via mail.

Mensen die zich inschrijven voor een nieuwsbrief, blijken vaak de meest geïnteresseerde lezers te zijn! Hou er zeker rekening mee.

Keyword research tips

8. Vind keywords met “Keywords Related To…”

Google’s “Searches related to X” kan je helpen om lange keywords te verkorten en inspiratie op te doen voor verdere zoekopdrachten.

9. Gebruik SEMRush of Majestic

We raden je aan om SEMRush of Majestic te gebruiken.

Het geeft een overzicht van de ranking van het – door jouw gezochte – keyword. Je kan ook andere voorbeelden (zoals je concurrentie) gebruiken als inspiratie.

Enkele Technische SEO tips

10. Zorg ervoor dat je website ‘mobile friendly’ is

Je hebt het ongetwijfeld al eens voorgehad. Je wilt met je smartphone een website bekijken, maar deze website blijkt totaal niet goed te werken op jouw smartphone. De kans is groot dat je de website uit pure ergernis afsluit en hem niet meer bezoekt.

Als een van de belangrijkste SEO tips raden wij jou aan om aandacht te besteden aan de mobiele versie van jouw website.

11. Verklein je afbeeldingen

Een website die heel traag werkt is heel hinderlijk voor je bezoekers. Afbeeldingen bepalen voor 75% de laadtijd van jouw website. Probeer daarom je afbeeldingen zo licht mogelijk te maken. Dit kan je doen via de Kraken. Deze website zal je afbeeldingen doen inkrimpen, zonder kwaliteit te verliezen.

12. Hoe ziet je website er voor de bezoeker uit?

Je bent ijverig aan het werken aan een gloednieuwe website, waar je heel veel aandacht besteedt aan de lay-out. Als je website dan af is en je publiceert hem op het internet, dan blijkt het er plots helemaal anders uit te zien. Om niet voor verrassingen te komen staan, gebruik deze Browser om een realistisch beeld te krijgen van jouw website.

Video SEO tips

13. Voeg beschrijvingen toe bij jouw video

Als je een video publiceert op een website, zorg er dan voor dat je een duidelijke beschrijving bij deze video plaatst. Anders heb je enkel een pagina met een video. Deze video zal dan heel moeilijk gevonden kunnen worden.

14. Maak lange video’s

Hoe langer je video, hoe beter de ranking in Youtube. Dit komt doordat langere video’s eveneens een langere weergavesessie hebben.

Optimalisatietips voor weergavetijd van Google.

“Het algoritme achter videosuggesties geeft prioriteit aan video’s die leiden tot een langere weergavesessie dan aan video’s die meer klikken ontvangen.”

15. Gebruik je keyword in de naam van jouw video, de titel en de beschrijving

Probeer er rekening mee te houden dat Google het moeilijk heeft om te begrijpen wat video’s inhouden. Zorg er daarom voor dat het heel duidelijk is wat het onderwerp is van jouw video. Dit zorgt ervoor dat je video sneller te vinden zal zijn op het internet.

Meer informatie over SEO vind je ook in onze artikels over Content marketing en Agentschappen.

Inhoudsopgave