Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Link je sociale kanalen met je website

Veelgebruikte kanalen zijn Facebook, Instagram en Linkedin. Ook zakelijk kan je best aanwezig zijn op sociale media. Dit kan veel tijd vergen om dit goed te onderhouden. Het is ook handig om de sociale media kanalen te koppelen aan jouw website. Zo zijn jouw sociale media kanalen eenvoudig te bereiken.

Sociale media knoppen

Toon je huidige bezoekers en potentiële klanten dat je aanwezig bent op sociale media en zorg ervoor dat ze je makkelijk kunnen volgen en ook makkelijk je berichten kunnen delen. Plaats share buttons, volg-icoontjes en links naar je sociale media kanalen. Het is ook belangrijk om het op een strategische plaats op je website te plaatsen. De startpagina, contactpagina en ‘over ons’ pagina zijn goede pagina’s om de links en share buttons te plaatsen. Hoe makkelijker mensen je kunnen volgen en je content kunnen delen, hoe vaker ze dat ook zullen doen.

Deel je blogs

Als je bezoekers naar je website wilt lokken, moet je ook iets te bieden hebben op je website. Plaats regelmatig een blog en publiceer deze op je website. Zorg dat de blogs over interessante en actuele onderwerpen gaat. Als je goede content op je website hebt gepubliceerd, is het interessant om het te delen via meerdere kanalen. Door share buttons kunnen bezoekers van je website de blogs delen op een kanaal naar keuze. Dit zorgt voor meer publiciteit en potentiële klanten.

Facebook tab

Plaats een Facebook ‘vind ik leuk’ button op je website om bezoekers je informatie via sociale media te laten delen en zo een groot publiek te bereiken. Je kan ook jouw openbare Facebook berichten naar je website verplaatsen.  Het is ook voordelig dat jouw lezers jouw bericht direct kunnen liken, delen of er een reactie op geven, zonder de website te verlaten.

Inhoudsopgave