Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Maak gebruik van Open Graph

Open Graph is een systeem dat in 2010 bedacht is door Facebook. Het doel van dit systeem is een betere integratie van websites met facebook. Facebook zag de toename van het aantal links dat werd gebruikt in de berichten en bedacht dat dit mooier en beter omschreven zou moeten worden. De links werden zogenoemde ‘Rich Graphs’ genoemd. Hiermee gaven zij bedrijven een zekere ‘controle’, hoe je website of link eruit komt te zien binnen facebook. Dit gebeurt niet alleen op facebook, maar ook bij  LinkedIn, Twitter en Google+ ontstaan deze Rich Graphs.

Waarom ?

Sociale media is een van de grootste bronnen van webverkeer. Daarom is het belangrijk dat jouw Open Graph tags ingesteld staan, zodat jouw website een maximaal resultaat creëert. Hiermee kun je het probleem voorkomen dat bij het delen op Facebook een verkeerde afbeelding of titel wordt vertoond. Open graph kan je helpen om nieuws, vacatures, persberichten of bijvoorbeeld een link naar je homepage in te richten. Hierdoor ziet het er goed en relevant uit, wat weer belangrijk is als het gedeeld wordt. Met Open Graph bepaal je dus hoe je content eruit ziet op sociale media en het werkt ook voor de vindbaarheid van je content.

Hoe?

Om Open Graph te gebruiken zal je dit moeten invoeren op je website. Als je WordPress als content management systeem gebruikt is dat vrij eenvoudig. Er zijn verschillende plugins op de markt die hierin voorzien. De uitgebreide versies van plugins Yoast SEO en van AlinoneSEO zijn voorbeelden hiervan. Installeer de plugin naar keuze via WordPress en je krijgt de extra invulvelden in je CMS te zien als je een artikel schrijft.

Wat moet je ingeven?

  • og:title → De titel van de pagina.
  • og:type → Hiermee geef je aan wat voor content er precies gedeeld wordt. Je kan hier niet zomaar wat ingeven, maar dient te kiezen uit een lijst met mogelijke opties.
  • og:image → De locatie waar de afbeelding te vinden is.
  • og:url → De url van de pagina waar het open graph object naar verwijst.
  • og: description → Een beschrijving van de pagina. Deze beschrijving wordt in de rich snippet getoond onder de titel.

Dankzij de Open Graph tags die je net hebt toegevoegd, zullen je posts er veel professioneler en aantrekkelijker uitzien op sociale platformen die het Open Graph systeem gebruiken.

Inhoudsopgave