Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Virale content: wat je moet weten

Wat is virale content?

Virale content is wat je bekomt door aan virale marketing te doen. Virale marketing kan je oa met sociale media (dus bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Twitter…)proberen om  jouw bedrijf/content bekend te maken en het dus viraal te laten gaan. Als een bericht viraal gaat, zien ontzettend veel mensen het. Het grootste voordeel aan virale marketing is dat het goedkoop is. Als je een tweet post op Twitter en deze wordt een aantal duizenden keren gedeeld, heeft dit je niets gekost. Je bent als bedrijf/merk veel bekender geworden doordat zoveel mensen je tweet hebben gedeeld of geretweet.

Enkele tips die je kunnen helpen om virale content te creëren:

 • Trigger je lezers
  Je zou je product kunnen associëren met iets voor je lezers. Dit kan met veel dagelijkse dingen. Als je een bedrijf hebt dat avondsnacks produceert, zou je reclame kunnen maken op een manier zodat mensen geneigd zijn om ’s avonds jouw avondsnack te eten. Je kan dit linken met de zonsondergang of met een tijdstip of met in bed gaan liggen. Als je dan op dat tijdstip iets post op sociale media, zullen de mensen die het bericht te zien krijgen, zin hebben in jouw avondsnack. Ze kunnen het dan gaan delen.
 • Emotie
  Het is altijd een pluspunt als je kan inspelen op de emoties van je lezers. Als ze met je post emotioneel akkoord zijn, wordt het automatisch al meer gedeeld of geliked.
 • Nuttige content
  Als je iets post dat nuttig is, zullen er mensen zijn die je post gaan delen. Ze doen dit omdat ze deze nuttige informatie willen delen met hun vrienden of familie.
 • Verhaal creëren
  Probeer een verhaalt te creëren aan je post. Als mensen zien dat je post een diepere of verdergaande betekenis heeft, zullen ze je post ook meer gaan delen of liken. Zo zegt bijvoorbeeld alleen een foto van een reep fair trade chocolade niet veel. Als je er bij zegt hoe de boeren zelf ook iets kunnen verdienen aan deze chocolade en je zet er ook een foto van hen bij, zullen mensen dit veel interessanter vinden doordat ze zich in het verhaal inleven.
 • Regelmatig posten
  Als je maar één keer iets post en dit heeft niet veel mensen bereikt, is dit absoluut nog geen reden om te stoppen met posten. Als mensen voor de eerste keer iets lezen, zullen ze sneller geneigd zijn om er voorbij te scrollen. Als ze iets als heel veel hebben zien voorbij komen, zullen ze zich meestal afvragen wat deze post juist is. Als je regelmatig dingen op sociale media post, zal je steeds bekender worden. Je mag hiermee niet overdrijven door iedere minuut iets te posten, maar probeer zeker wel iedere dag iets op sociale media te hebben gepost. Je moet natuurlijk ook steeds op to date blijven.
Inhoudsopgave