Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Linkbuilding strategie

Linkbuilding is het verhogen van het aantal links die verwijzen naar een website. Het doel van linkbuilding is het trekken van meer bezoekers naar de website en het verbeteren van de positie in de zoekmachineranking.

Een goede linkbuilding strategie zorgt ervoor dat je het maximale haalt uit het aantal inkomende links die je met je website hebt of gaat verkrijgen.
Linkbuilding is een veelbesproken onderwerp in de SEO-branche. Maar er is weinig informatie te vinden over wat nu echt een goede strategie is.

Interne link building

Het is namelijk erg belangrijk dat bezoekers eenvoudig kunnen navigeren op je website. De linkstructuur moet daarom in orde zijn. Een bezoeker moet eenvoudig van de startpagina naar andere pagina’s kunnen. Daarnaast kun je door middel van interne linkbuilding op je website, een bepaalde pagina meer waarde toekennen. Is de startpagina de belangrijkste pagina van je website? Plaats dan linkjes naar de startpagina op je onderliggende pagina’s. Google zal dit signaal oppikken en meer waarde toekennen aan je homepagina.

Externe link building

Om hoger in Google te komen, heeft je website autoriteit nodig. Dit bouw je op door oa te link builden. Dit is dus het verkrijgen van links op relevante websites die verwijzen naar jouw website. Mensen denken: hoe meer links naar de website, hoe beter dit is voor Google. Dit is niet waar. Het gaat namelijk om de kwaliteit van de links. Des te hoger de kwaliteit van de link is, des te waardevoller dit is voor Google. Google ziet elke link naar jouw website als een stem. En hoe meer autoriteit de stem heeft, hoe waardevoller de link is.

Goede strategie

  • Een blog mag niet meer op je website ontbreken. Andere websites kunnen dan verwijzen naar jouw website waar de blog op staat en ook kan je de blog delen op sociale media. Elke link naar je website is belangrijk.
  • Veel bedrijven werken samen met andere bedrijven. Vraag aan deze bedrijven of ze op hun website een linkje naar jouw website willen plaatsen. Dat is een eenvoudige manier om linkjes naar je website te vergaren.
  • Bedrijvengidsen zijn een ideaal middel om in te zetten voor link building. Als je bedrijf op een online bedrijvengids staat zorgt dit weer voor meer links.
  • Een andere manier om links naar je website te krijgen is gastbloggen. Met een gastblog deel jij je expertise op een externe website in ruil voor een link. Deze vorm van link building is behoorlijk tijdrovend, maar zeer effectief als het je lukt.
  • Op het internet zijn vele startpagina’s te vinden. Meld je website aan bij relevante startpagina’s. Dit kan in veel gevallen gratis. Kwalitatief goede startpagina’s krijgen nog altijd veel waarde van Google. Ook dit is een eenvoudige manier om te link builden.
Inhoudsopgave