Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Kwaliteit en kwantiteit van backlinks

Links naar jouw website zijn essentieel voor een hoge positie in Google. Als je weinig tijd of geduld hebt kan je backlinks kopen (raden we in 9/10 gevallen af).
Een backlink is een verwijzing van een andere webpagina naar je eigen site.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het gaat niet meer om de hoeveelheid backlinks die je hebt, maar om de kwaliteit van die backlinks. Het is dus belangrijk dat er content gedeeld wordt op websites die relevant zijn voor een bepaalde branche en waar een bepaalde doelgroep zich bevindt. Een online marketeer gaat op zoek naar relevante websites die goed gewaardeerd worden en ook nog eens een groot bereik hebben. Hoe relevant een website ook is, zonder bezoekers heb je er vrij weinig aan. Focus je op websites met bereik want op het moment dat jouw content gedeeld wordt op een pagina met veel maandelijkse bezoekers, zul je steeds meer mensen uit je doelgroep bereiken.

De effectieve methodes van linkbuilding veranderen vaak. Dit is omdat Google wil dat websites hoog in de zoekresultaten komen doordat ze bezoekers relevante content bieden. Google vindt dat pagina’s met goede content geen linkbuildingcampagne nodig hebben. Als je content goed genoeg is, dan zullen mensen er vrijwillig naar linken. Met updates wijzigt Google regelmatig de manier waarop de resultaten worden geordend.

Het inkopen van inkomende links is al jaren voorbij voor je vindbaarheid, je schiet hier dus ook weinig mee op. Blijf zover mogelijk uit de buurt van zogenaamde linkfarms en dergelijke praktijken. Het ruilen van zoveel mogelijk linkjes is ook niet meer van deze tijd. Vaak wordt er een verzoek gestuurd of je een link wilt plaatsen die totaal niet relevant is voor jouw website. Ga alleen in op deze verzoeken als het een relevante linkvermelding betreft die iets toevoegt voor de bezoekers van jouw website.

Je moet je backlinks verdienen. Goede content delen is een goed begin. Denk hierbij aan het delen van interessante artikelen, informatieve filmpjes, etc. die na plaatsing gedeeld worden door jouw doelgroep. Zorg daarnaast voor vermeldingen op relevante websites met bereik. Deel content op sociale media en vergeet het intern linken op je eigen website niet.

Inhoudsopgave