Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Zoekwoorden van concurrentie analyseren

Een onderzoek naar zoekwoorden is erg belangrijk en de basis voor een goede strategie. Door het onderzoeken van interessante zoekwoorden krijg je namelijk inzicht in de manier waarop de klant nadenkt over het probleem. Ook krijg je inzicht in de zoekwoorden naar de oplossing van het probleem. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om het online gedrag en de acties van je concurrenten te analyseren. Met deze informatie weet je meteen wat je concurrenten goed doen en wat ze minder goed doen. Zo kun je inspelen op hun zwaktes en meeliften op hun succes. Analyseren bij de concurrentie is zeker niet verboden, en vaak heel leerzaam. Zeker als op die websites al veel aandacht is besteed aan zoekmachine-optimalisatie.

Interne links analyseren

Interne links bevatten zoekwoorden waarop de concurrentie zich focust. Jouw bedrijf moet dit principe ook toepassen om je website te structureren. Je kan dus alle links van de concurrentie analyseren. De links in hun hoofdmenu’s, submenu’s, sitemaps, tag clouds, etc. zijn belangrijk. Pas dit zeker toe op de websites van je concurrenten die goed geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines.

Advertenties op Google

Wanneer je zoekt op jouw zoekwoorden in Google, zie je de advertenties van jouw organisatie en van directe concurrenten. De posities waarin de advertenties worden weergegeven blijven veranderen en zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kosten per klik. De daadwerkelijke kosten per klik zijn afhankelijk van de kwaliteitsscore van de bestemmingspagina en de maximale kosten per klik die de concurrentie bereid is te betalen. Hierdoor weten we dus nog niet of de concurrenten hun campagne optimaal hebben ingericht, of dat zij alleen meer budget beschikbaar hebben.

 

 

Inhoudsopgave