Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Verzamelen van je basis of core zoekwoorden

Als je content schrijft, moeten hier natuurlijk zoekwoorden inzitten. Door deze zoekwoorden kan je gevonden worden op het internet wanneer iemand iets intypt in een zoekmachine. Je moet proberen zoveel mogelijk relevante zoekwoorden aan je content te linken.

Synoniemen

Er is geen betere manier om veel zoekwoorden te hebben dan door synoniemen te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat toiletten verkoopt en je schrijft al je content over deze toiletten, dan zullen de mensen die het woord ‘toilet’ in typen jouw website als resultaat sneller te zien krijgen. Maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die het woord ‘wc’ zouden intypen. Jammer want het zou wel ontzettend relevant voor hen kunnen zijn. Door geen synoniemen zou je een groot potentieel aan klanten kunnen laten vallen.

Gelukkig werkt Google steeds semantischer waardoor hij dit wel herkend als een zoekopdracht met dezelfde intentie.
Verzamelen van je basis of core zoekwoorden

Locatie

Het is belangrijk dat je website door je zoekwoorden bekeken wordt door mensen die wel echt potentiële klant zijn. Vermeld daarom ook zeker je vestiging. Door je locatie te vermelden zal je niet als zoekresultaat verschijnen voor mensen die in Lommel een toilet nodig hebben terwijl jij een vestiging in Knokke hebt. Je zal verschijnen voor mensen die effectief je producten zouden kunnen kopen. Mensen in de buurt dus.

Verzamelen van je basis of core zoekwoorden

Long tail kansen spotten

Long tail kansen zijn enkele trefwoorden die samen een zin vormen. Je kan als trefwoorden hebben “goedkoop”, “toilet”, “online”, “kopen”. Je kan deze woorden dus omzetten in een zin als “goedkoop toilet online kopen.” Dit is een long tail kans. Mensen die een goedkope toilet online willen kopen, zullen vaak iets specifieker zijn. Ze zullen niet gewoon typen “toilet” want dan komen ze op alle soorten toiletten uit als zoekresultaat. Dat willen ze niet. Vermeld dus iets specifiekere dingen over je product.

Combinaties

Je kan hierdoor heel makkelijk combinaties maken. Als je de woorden apart ingeeft, moet je bijvoorbeeld alleen maar het woord “wc” nog extra toevoegen en je kan al gelijk de zin “goedkoop wc online kopen” maken.

Inhoudsopgave