Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Guest blogging: werk samen met andere websites

Je kan heel eenvoudig samenwerken met andere websites. Dit baadt niet alleen jouw bedrijf, maar ook het bedrijf waarmee je samenwerkt.

Wees voorzichtig

Werk niet zomaar met eender welke website samen. Niet ieder bedrijf heeft dezelfde intenties. Sommige bedrijven zorgen er alleen voor dat zij er zelf voordeel uit halen. Je moet dus voorzichtig en zorgvuldig zijn in het selecteren van bedrijven.

Guest posten op jouw website

Guest posten is het posten van artikels of content op de website van iemand anders. Als dit guest posten van hoge kwaliteit is, is dit positief voor zowel jouw website als voor de website waarop je post. De content die iemand anders op jouw website post, moet uiteraard ook van hoge kwaliteit zijn. Jouw websitebezoekers zullen de content die door guest posten op jouw website staat, vergelijken en gelijkstellen aan de content die je zelf op je website hebt gezet. Als ze de content door guest posting echt slecht vinden, zullen ze jouw website ook slecht gaan vinden. Ook al is de content die je zelf hebt gepost wel goed.

Guest posten op andere websites

Door zelf content te posten op andere websites, kan je vermelden dat jij deze content hebt geschreven. Als mensen je content echt goed vinden, zullen ze benieuwd zijn naar andere dingen die jij zelf hebt geschreven. Ze zullen dus jouw website gaan bezoeken voor meer zo’n content. Zo krijgt jouw website meer bekendheid. Je kan zo ook een ander publiek aanspreken.
Daarnaast heb je in de tussentijd ook een linkje ontvangen die er voor zorgt dat je website waardevoller wordt voor zoekmachines.

Inhoudsopgave