Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Gebruik afbeeldingen, video’s en documenten om je website te promoten

Goede content op je website hebben is heel belangrijk. Deze content moet echter niet alleen maar interessant zijn. Het moet er ook goed uit zien voor de klanten. Je content mag nog zo interessant zijn, als klanten vinden dat de tekst er niet leuk uit ziet, zullen ze deze niet lezen. Zo ben je natuurlijk niets met al je content die op je website staat als de websitebezoeker er maar niet naar kijkt. Probeer dus zeker om je content er interessant te laten uitzien, in de plaats van enkel de tekst interessant te maken.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn een hele goede manier om je tekst er leuk uit te laten zien. Hierdoor is het niet alleen maar tekst, maar dus ook afwisseling met beelden. Het leukste is om zelf foto’s te maken of te laten maken. Een andere optie is om bestaande foto’s te gebruiken.

Wees wel voorzichtig als je afbeeldingen gebruikt. Je mag niet zomaar een afbeelding van het internet halen en posten op je website. Het kan zijn dat er auteursrechten op staan. Als dit het geval is, kan het je heel duur komen te staan. Je kan wel beeldbanken gebruiken. Dit zijn sites die hun afbeeldingen gratis of betaald laten gebruiken door anderen. Je moet je hierbij inloggen en zo kan je een heleboel afbeelding zien waar geen auteursrechten op rusten.

Als klant bij Are Agency mag je gratis gebruik maken van onze licenties en beeldbanken waardoor je website altijd mooi aangekleed is.

Video’s

Een hele leuke manier om je website er leuk uit te laten zien, is door gebruik te maken van video’s. Hier kruipt meestal meer tijd in dan in een afbeelding posten. Het leukste is dat je deze video zelf kan maken. Je zou bijvoorbeeld een filmpje van achter de schermen kunnen posten waarin te zien is hoe jouw bedrijf zoal werkt. Ook is een filmpje waarin je iets uitlegt is vaak leuk. Websitebezoekers zijn vaak lui. Te lui om een hele tekst te lezen. Als jij daarom iets uitlegt in een video, hoeven ze geen hele teksten te lezen. Het enige wat ze dan moeten doen is de video uitkijken en luisteren.

Bekendheid

Ook kan je afbeeldingen of video’s maken om je website nog bekender te maken. Je kan bijvoorbeeld leuke afbeeldingen maken en deze posten op Facebook, Instagram… Als je in de hoek van deze afbeelding je website of bedrijf vermeld, zal je hierdoor meer bekendheid krijgen.

Inhoudsopgave