Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is WordPress nu eigenlijk?

WordPress is een systeem waarmee je zelf eenvoudig je eigen website, blog of webshop kan maken en bewerken. Het is een uitgebreid CMS of Content Management System

WordPress is vooral gemaakt voor mensen met weinig technische kennis over websites. Je moet namelijk geen ingewikkelde websitecodes gaan ingeven. Vooral omdat het zo eenvoudig is, is het zo bekend. Meer dan 30% van de websites werkt op dit systeem. Dit is ongelooflijk veel.

Een andere reden dat zoveel mensen WordPress gebruiken, is omdat het systeem op zichzelf volledig gratis is! Je moet geen honderden euro’s investeren in systemen om een website mee te maken. Dit komt omdat WordPress niet één eigenaar heeft. Het systeem is ontwikkeld door tienduizenden mensen/bedrijven die hieraan hebben bijgedragen. Zij werden zelf niet betaald voor WordPress. Ze vragen er dus ook geen geld voor. Ze verdienen wel geld aan WordPress-gerelateerde diensten die ze aanbieden. Voor deze diensten moet je dus wel betalen.

Een groot voordeel aan WordPress is dat je heel makkelijk hulp kan vinden. Dit komt dus omdat er zoveel mensen zijn die het systeem gebruiken. Er is een WordPress forum waar je vragen kan stellen over het systeem. Ook kan je op internet je vraag zoeken. Er zullen waarschijnlijk vele resultaten tevoorschijn komen die jouw vraag zullen beantwoorden.

Inhoudsopgave