Skip to main content

Hoe kunnen we helpen?

Kan ik mijn website meertalig maken?

You are here:
< All Topics

Met het hreflang attribuut kan je de taal van je website aangeven. Hierdoor kunnen zoekmachines de juiste versie van je website (in de juiste taal) aan de juiste doelgroep laten zien. Als iemand van Italië je website opzoekt, mag hij geen Duitse versie van je website te zien krijgen. De website moet met behulp van het herflang attribuut aangepast worden naar het Italiaans. In België zou een website dan moeten worden voorgesteld in het Nederlands, Frans en Engels.

Kan ik mijn website meertalig maken?

Waarom een hreflang attribuut gebruiken?

Dit attribuut zorgt ervoor dat je geen dubbele content hebt. Het kan namelijk zijn dat je een Belgische én een Nederlandse website aanmaakt. Deze websites zullen in het Nederlands waarschijnlijk precies hetzelfde zijn. Om de relatie tussen de twee pagina’s duidelijk te maken aan de zoekmachines, kan je de hreflang attribuut gebruiken. Hierdoor verklaar je dat de pagina’s hetzelfde zijn maar zich richten op een andere taal of een andere regio.

Voordeel

Het grootste voordeel aan hreflang, is dat je websitebezoekers je website te zien zullen krijgen in hun eigen taal. Zo kunnen ze alles lezen en begrijpen van wat er op je website staat. Iemand van Frankrijk zal niets op je website bestellen als alles in het Nederlands staat. Hij zal hier niets van verstaan en je website zal waarschijnlijk niet eens tevoorschijn komen als zoekresultaat. De sites worden automatisch aangepast naargelang het land van de websitebezoeker. Een Fransman zal de Franse site .fr te zien krijgen, een Nederlander zal de Nederlandse site .nl te zien krijgen…

Hoe stel je het hreflang attribuut in?

  1. Kies welke talen en welke landen je nodig hebt
    Voeg zowel de talen in van de mensen waarvan je wil dat ze je website bezoeken, als de landen/landcodes van deze mensen.
  2. Voeg een html code toe per taal/land aan iedere pagina
    Je moet aangeven om welk land én om welke taal het gaat. Nederland en België (Vlaanderen) heeft dezelfde taal, maar het zijn twee verschillende landen. Ook andersom: België is één land waar je een website moet hebben in twee of meer talen: Nederlands en Frans.
  3. Plaats de html code in de <head> van de broncode 

Is dit te ingewikkeld?

Dan kan je kiezen voor tools zoals WPML Translate.

Table of Contents