Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Verbeter de snelheid van je website

Mobiele apparaten worden nu meer gebruikt om websites te bezoeken dan computers. Dat betekent dat er steeds meer bezoekers zijn die browsen op 3G/4G verbinding of wifi netwerk. De meeste websites zijn daar nog niet op voorbereid. Hoe sneller je website, hoe meer kans dat je hebt om op de eerste pagina van een zoekmachine te komen. Klanten vinden het belangrijk dat ze op een vlotte manier informatie kunnen vinden op een website.

Testen van de snelheid van je website.

Er zijn verschillende tools om de snelheid van je website te meten. Google heeft een handige tool, namelijk “PageSpeed Insights”. Deze tool analyseert je website en geeft je ook tips waarmee je de laadsnelheid kan verbeteren. Verder analyseert de tool ook hoe snel je website op smartphones of tablets laadt.

Als de laadsnelheid van je website niet optimaal is, moet je dit verbeteren. Hieronder staan enkele tips die ervoor zorgen dat jouw website niet te traag wordt.

Optimaliseren van afbeeldingen

Afbeeldingen met een onjuist bestandsformaat kunnen invloed hebben op de laadsnelheid van je website. Het is goed om creatieve afbeeldingen te hebben en een mooi design, maar dit mag niet ten koste gaan van je website. Verklein je afbeeldingen met een bepaald programma zodat ze het juiste bestandsformaat hebben.

Goede Hosting

De reactietijd van de server van je hosting provider is vaak een van de problemen. Als je webserver sneller reageert, is je website sneller geladen. Een website dat veel server kracht nodig heeft, heeft ook een goede hosting provider nodig. Een goedkoop hostingpakket betekent vaak veel website op een server en langere tijd dat de server en daarbij de website niet online is. Investeer dus altijd in goede hosting.

Code optimaliseren

Te veel onnodige HTML code kan bijdragen aan de laadtijd. De code laten optimaliseren heeft een gunstige uitwerking op jouw snelheid.

Video’s extern uploaden

Video’s op je website plaatsen is een goed idee. Zo krijg je meer interactie op jouw website en blijven bezoekers langer hangen op een pagina. Helaas is een video vaak ook de reden dat jouw website trager laadt. De oplossing is om je video’s te uploaden in Youtube of Vimeo en vervolgens te uploaden op je website.

Gebruik maken van cache systeem

Inhoudsopgave