Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

HTTP 302: Wat betekent het?

Wat is een HTTP 302 statuscode?

Eenvoudig gezegd zijn HTTP-statuscodes in essentie standaardresponscodes die worden gebruikt om de relatie weer te geven tussen alle dingen die op de achtergrond plaatsvinden wanneer je van webpagina naar webpagina reist: dingen zoals de user-agent (d.w.z. uw webbrowser), de webpagina die je probeert te laden en eventuele webtoepassingen van derden die je gebruikt.

Vanwege de complexiteit van hoe al die dingen samenwerken, zijn er een hoop mogelijke HTTP-statuscodes waar je tegenaan kunt lopen. HTTP-statuscodes kunnen worden gebruikt om de specifieke blocker te identificeren en te diagnosticeren waardoor je een resource niet kunt laden, of om u meer informatie te geven over de reis die u op weg naar een pagina hebt gemaakt.

Een van de meest voorkomende HTTP-statuscodes is HTTP 302. Deze status treedt op wanneer een resource of pagina die je probeert te laden tijdelijk naar een andere locatie is verplaatst – via een 302-omleiding.

In tegenstelling tot 301-omleidingen – die worden gebruikt om gebruikers permanent van de ene locatie naar de andere te leiden – zijn 302-omleidingen tijdelijk. Meestal zal een 302-omleiding niet opmerken als deze correct is ingesteld. De webserver die de 302-omleiding gebruikt, moet onmiddellijk de nieuwe locatie van de pagina aan jouw browser aangeven en zou u daar meteen naartoe moeten sturen.

Het is belangrijk op te merken dat een HTTP 302-statuscode wordt veroorzaakt door de webserver die u probeert te bereiken. Het is geen probleem met uw webbrowser, of alles wat je kunt controleren aan het einde van de dingen.

Als je nadenkt over het instellen van 302-omleidingen op jouw eigen website, moet je weten dat dit soort tijdelijke omleidingen niet op prijs worden gesteld door Google. De crawler van Google volgt en respecteert een permanente 301-omleiding, maar negeert tijdelijke 302-omleidingen die u hebt ingesteld. Als je jouw zoekrangschikking op een pagina wilt behouden die je naar een nieuwe locatie moet omleiden, kies je in plaats daarvan voor een permanente 301-omleiding.

Inhoudsopgave