Skip to main content

Hoe kunnen we helpen?

Zorg voor een unieke titel

You are here:
< All Topics

Zorg voor een unieke titel

Het is heel belangrijk dat je een creatieve en unieke titel bedenkt voor iedere content en pagina. Kopieer geen titels van concurrenten maar kom zelf creatief uit de hoek. Je zoekwoord moet zeker in te titel terug te vinden zijn. Als je goede ranking wil, is een unieke titel ook heel belangrijk.

Enkele tips om een goede titel voor je content te maken

  • Hou het kort

Zorg dat je titel niet te lang is. Mensen moeten het in één oogopslag gelezen hebben. Ook is een korte titel beter voor de waarde die Google hecht aan je trefwoord. Je aantal trefwoorden moeten een beetje in verhouding blijven met de rest van de woorden in je titel. Als je 1 trefwoord hebt maar een hele lange titel, dan zal Google dus minder waarde hechten hieraan.

Zorg voor een unieke titel

  • Wie en wat wil je bereiken?

De titel van je pagina kan bepalen welk publiek je pagina zal bezoeken. Als je een titel neemt zoals “De deuren met de beste kwaliteit”, dan zal je een ander doelpubliek aanspreken dan als je een titel zou nemen zoals “De goedkoopste deuren”.

  • Zet het kernwoord vooraan

Google hecht meer belang aan het eerste woord van een titel dan aan het laatste. Ook internetgebruikers letten vooral op de eerste woorden in een titel.

  • Relevant

Zorg dat je titel relevant is. De titel moet zeker een trefwoord bevatten. Dit woord moet natuurlijk ook in de tekst van je pagina voorkomen. Dit mag geen te moeilijk woord zijn. Het moet een woord zijn dat mensen zelf opzoeken. Dit zijn dus meestal makkelijke woorden.

Zorg voor een unieke titel

  • Merknaam vermelden

Vermeld je merknaam in de titel. Zo weten de lezers ook meteen van wie de website is. Misschien zouden ze je anders wel verwarren met een concurrent. Het beste is om deze  achteraan de titel te vermelden. Niet in het begin, tenzij je een heel bekend topmerk bent dat bij 80% van de mensen bekend is. Dan mag je je merknaam wel vooraan vermelden. Omdat zoveel mensen je dan al kennen, zijn ze meer geneigd om op jouw paginalink te klikken. Als ze je niet kennen zullen ze niet zo snel op jouw merknaam klikken. Wel zullen ze klikken op een interessante pagina met een goede titel waar deze merknaam pas achteraan genoemd wordt.

  • Scheidingsteken

Gebruik een scheidingsteken tussen de titel en je merknaam die je erachter vermeld. Het meest voorvallende en duidelijke is een verticale streep.

Table of Contents