Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is het verschil tussen categorieën en tags?

Categorieën en tags in WordPress zorgen er voor om je website gebruiksvriendelijker te maken. Omdat veel mensen deze twee verwisselen of gelijkstellen, zijn er vele tags en categorieën op websites die dezelfde naam hebben. Hierdoor klopt de structuur van de website niet helemaal meer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling omdat ze niet hetzelfde nut hebben.

Categorieën

Je moet je berichten in WordPress ordenen. Dit kan door ze in bepaalde categorieën te steken. Je berichten MOETEN aan een categorie gekoppeld zijn. Het is eenvoudiger en gebruiksvriendelijker voor je websitebezoekers om bepaalde berichten te vinden als deze gegroepeerd staan. Door naar de categorie te kijken, weet je dus al ongeveer wat er aan bod zal komen in de artikels.

Voorbeeld

Je kan bijvoorbeeld een telefoonwinkel uitbaten. Als je artikels over bepaalde telefoon toestellen hebt geschreven kan je bijvoorbeeld de artikels over een telefoon maken, groeperen onder de categorie ‘repareren’. Als je verschillende artikels hebt geschreven over de functies van bepaalde telefoon toestellen, kan je deze berichten groeperen in de categorie ‘functies’. Zo heb je steeds een duidelijk overzicht van welke berichten je waar kan terugvinden.

Tags

Door tags kan je onderwerpen aanduiden waarover het artikel gaat en onderwerpen waar je in het artikel aandacht aan hebt besteed. Het is niet verplicht om tags aan je berichten te geven. Je kan meerdere tags gebruiken om onderwerpen aan te duiden. Je moet hier natuurlijk niet mee overdrijven en het een beetje beperkt houden.

Voorbeeld:
Als je een bericht plaats over de kleuren van een iPhone 8, kan je bijvoorbeeld de tags ‘iPhone8’, ‘goud’, ‘zwart’ , ‘blinkend’… gebruiken

Inhoudsopgave