Skip to main content

Hoe kunnen we helpen?

Hoe zit het met de verschillende gebruikersprofielen?

You are here:
< All Topics

In WordPress bestaan er vele verschillende gebruikersprofielen.
Je kan op deze manier met een team aan je website werken.

Iedereen kan een functie krijgen en een eigen gebruikersprofiel.
Er zijn vele verschillende soorten van gebruikersprofielen, namelijk:

De beheerder of administrator

Dit is het belangrijkste gebruikersprofiel. De beheerder heeft de meeste rechten over de website. Hij kan ook alle pagina’s en media aanpassen wanneer hij maar wilt. Hij kan pagina’s verwijderen, pagina’s aanmaken, maar ook het menu wijzigen. Hij maakt nieuwe gebruikers aan en kiest hun rol en zelfs wachtwoord. Deze rol mag natuurlijk niet zomaar aan iedereen worden gegeven. Het meest logische is dat de websitebeheerder ook de beheerder is van de achterliggende zaak.

De redacteur of editor

De redacteur zorgt voor de content op de website. Hij kan deze zelf maken of hij kan de content die gemaakt is door iemand anders ook aanpassen en publiceren. Hij kan pagina’s en blogs schrijven, hij kan reacties wijzigen, hij kan media beheren… Dit is dus het ideale gebruikersprofiel voor de schrijver van de content op de website.

De schrijver of contributor

De schrijver gaat, zoals de naam zegt, berichten schrijven. Het grootste verschil met de schrijver en de redacteur is dat de schrijver niets kan publiceren. Hij kan content schrijven en dan kan de redacteur deze content bewerken of goedkeuren en publiceren.

De auteur of author

De auteur kan alleen berichten plaatsen. Hij heeft geen toegang om iets van de pagina’s te veranderen. Hij is enkel verantwoordelijk voor zijn eigen berichten, niet die van anderen. Afbeeldingen kan hij enkel toevoegen aan zijn eigen bericht. Hij kan geen afbeeldingen uit de mediabibliotheek wijzigen of verwijderen. Deze rol is ideaal voor gastbloggers; andere mensen die op jouw website berichten posten.

Abonnee of subscriber

Een abonnee kan dezelfde dingen doen als een gewone bezoeker van je website. Hij kan reacties plaatsen maar kan zelf niets aanpassen op je site. Het verschil tussen de abonnee en de gewone bezoeker is dat de abonnee heel eenvoudig een reactie kan plaatsen. Een gewone bezoeker moet hiervoor eerst nog even aanmelden alvorens hij een reactie kan plaatsen.

Table of Contents