Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe wordt jouw bedrijf beter lokaal gevonden?

Hoe wordt je beter lokaal gevonden?

Vaak zoeken mensen bedrijven op Google op. Als bedrijf zijnde wil je dan natuurlijk bovenaan de zoekresultaten komen te staan. Als mensen in Kapellen een slager opzoeken, en jij bent slager in Kapellen, dan is het de bedoeling dat jij als een van de eerste zoekresultaten tevoorschijn komt. Zo kunnen mensen steeds naar de winkel die het dichtste bij hen in de buurt is. Je moet hiervoor dus zorgen dat de locatie van je bedrijf op Google staat. Ook de categorie maakt natuurlijk uit. Doordat Google weet dat je bij een bepaalde categorie hoort, zoals slager, wordt jouw bedrijf getoond bij mensen die slagers in jouw omgeving opzoeken.

Google My Business

Google My Business zorgt ervoor dat mensen meteen informatie krijgen over een bedrijf wanneer ze dit bedrijf opzoeken.  Zo krijgen ze onderstaande informatie te zien:

  • Foto’s
  • De locatie in Google Maps
  • Reviews en een bijhorende score
  • Een bedrijfscategorie
  • Het adres
  • De openingsuren
  • Het telefoonnummer
  • De website

Hoe wordt je beter lokaal gevonden?

Je kan deze informatie als bedrijf heel eenvoudig en snel veranderen. Zo blijf je steeds up to date. Dit is bijvoorbeeld voor als je opeens een dag verlof neemt of als je een paar dagen een uur later opengaat. Dan kan je dit dus makkelijk aanpassen in Google My Business.

 

Verifiëren

Je moet altijd een verificatiecode invullen. Bij vele websites/accounts krijg je deze via mail toegestuurd. Google My Business is hier een uitzondering van. Google zorgt ervoor dat je via de post een brief toegestuurd krijgt. In de brief die je toegestuurd krijgt, staat een code. Met deze code kan je jouw bedrijf verifiëren op Google My Business. Je moet dus zeker je echte adres opgeven. Zo weet Google dat het niet fake is. In uitzonderlijke gevallen kan je ook via sms of via een telefoontje deze code ontvangen. Door een brief of smsje weet Google My Business dat het adres zeker juist is, of dat het telefoonnummer juist is.

Hoe wordt je beter lokaal gevonden?

Reviews

In een vorige blog kan je lezen hoe belangrijk reviews zijn. Daarom is het goed dat klanten meteen ook reviews kunnen lezen als ze een bedrijf opzoeken. Dit kan de beslissende factor zijn om het product te kopen/een bezoek brengen aan de onderneming of om dit niet te doen. Ieder bedrijf dat op Google My Business gevonden kan worden, heeft een score. Je kan dit zien aan het aantal stellen dat het bedrijf heeft. Dit aantal sterren is gebaseerd op het gemiddelde van het aantal sterren dat de klanten hebben gegeven.One to five star review

 

Inhoudsopgave