Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Analyseer backlinks van je concurrentie

Wat is een backlink?

Dit is een link van een andere website naar je eigen site. Een website kan backlinks goed gebruiken. Het helpt hen namelijk om meer websitebezoekers te krijgen.
Ook zal het hen hoger in de zoekresultaten zetten waardoor er ook meer mensen op zullen klikken vanuit zoekmachines zoals Google.

Optie backlinks

Je kan in je menu een optie backlinks zetten. Als je websitebezoekers hier dan op klikken, zullen ze alle links te zien krijgen die naar jouw website leiden. Je kan natuurlijk niet élke link naar jouw website laten verwijzen in de plaats van naar je concurrent, maar je kan dit wel bij een aantal doen.

Er bestaan tools waarmee je kan zien welke links naar de website van je concurrent verwijzen. Je moet hiervoor natuurlijk wel eerst een goed concurrentie-onderzoek doen. Je moet te weten komen wie je échte concurrenten zijn.

Linkonderzoek

Nadat je een deftig concurrentieonderzoek hebt gedaan, is het tijd voor een linkonderzoek. Je kan alle links individueel bekijken. Zoek uit van welke websites dat deze links, die naar de webpagina van je concurrenten verwijzen, komen. Het is ook altijd handig als je weet hoe dat je concurrenten deze link hebben kunnen krijgen. Hoe dat het komt dat een bedrijf een link wilt op zijn website om websitebezoekers door te verwijzen naar de website van je concurrent.

Afkomst van de links

Een link wordt niet zomaar op een website gezet. Meestal gebeurt dit om te verwijzen naar een website waar klanten meer informatie kunnen vinden. Als je bijvoorbeeld een blog post over iets recent dat in het nieuws is gekomen, zou je een link kunnen achterlaten die verwijst naar dit nieuwsbericht. Zo kunnen websitebezoekers meer te weten komen over het onderwerp.

Een andere reden van links op je website te zetten die verwijzen naar een andere website, is door social media, partnerwebsites of anderen. Je concurrent zal op een bepaalde manier deze backlinks willen inzamelen. Het is niet moeilijk om hier achter te komen. Als de meeste backlinks naar een concurrent komen vanuit blogs, dan kan het zijn dat die concurrent veel aan gastblogging doet.

Inhoudsopgave