Kerkstoel Bouwmaterialen

Situatieschets

Kerkstoel Bouwmaterialen is een gevestigde waarde voor bouwend Vlaanderen. Voor alle fases van het bouwproces kan je bij hen terecht. Naast een volledig gamma aan bouwmaterialen helpen ze je ook verder met totaalconcepten. Met een showroom van meer dan 2000 m² is het een one-stop-shop.

Daarnaast verzorgen ze mee alle renovatiewerken van interieur, vloeren tot keuken en badkamer. Kerkstoel adviseert je op maat en voert alle werken van A tot Z uit. Dit onder één dak en steeds met één vast aanspreekpunt.

Onze uitdaging

We kregen eerst de opdracht om een nieuwe website te maken gekoppeld met een nieuwe ge-updatet huisstijl. Nadien moesten we ervoor zorgen dat de klanten sneller informatie kon verkrijgen als ze een bezoekje nam in hun showroom.

Plan van aanpak

FASE I – BRANDING + WEBSITE

We zijn eerst van start gegaan met het in kaart brengen van hun huisstijl in één simpele gids die voor iedereen intern duidelijk en toegankelijk is. Op deze manier wordt de communicatie gestroomlijnd.

Zodra deze op punt stond zijn we verder gegaan met de oude website opnieuw vorm te geven en te koppelen aan een data gedreven webshop.

Met sterke foto’s en een duidelijke huisstijl en met oog voor mobiel zijn we hiermee aan de slag gegaan.

FASE II – SHOWROOM

Daarnaast wilden ze hard inzetten op innovatie en digitalisatie binnen de bouwsector. We hielden intern een leuke brainstorm sessie waarbij we op het idee zijn gekomen om QR codes te gaan gebruiken gekomen.

Resultaat

Een gloednieuwe website waarbij al hun diensten werden opgesomd en 80 unieke pagina’s die elks hun eigen QR code kreeg. Je scant simpelweg de QR code in de toonzaal en je krijgt alle gegevens van het gekozen bouwmateriaal, technische fiches en voorbeelden direct op je smartphone.

Bezoek Kerkstoel

Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken?