Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe zit het met verzendkosten?

Als je producten online verkoopt op je website, moet je zorgen dat je de juiste verzendkosten hebt gekozen. De verzendkosten kunnen namelijk nog steeds bepalen of de klant jouw producten koopt of zijn verkoopproces onderbreekt en gaat shoppen bij je concurrent die betere verzendkosten heeft. Als jouw producten €3,00 goedkoper zijn dan die van je concurrentie, maar als zijn verzendkosten gratis zijn en bij jou moet de klant nog €5,00 betalen, dan zullen je klanten toch nog kiezen voor de concurrent.

Want ondanks dat jouw product goedkoper is, de klant zal uiteindelijk goedkoper uitkomen als hij bij je concurrent zijn gewenste producten aankoopt.
Kortom: je verzendkosten kunnen bepalen of de klant toch kiest om jouw producten te kopen in de plaats van die van je concurrent.

Hoe stel ik de juiste verzendkosten in?

 1. Log in op je website
 2. Ga naar WooCommerce
 3. Ga naar Instellingen of Settings
 4. Ga naar het tabblad ‘Shipping’ of ‘Verzendmethoden’
 5. Klik op ‘verzendmethode toevoegen’
 6. Kies de gewenste verzendmethoden voor de landen die je hebt aangeduid
  Je kan bijvoorbeeld instellen dat alle leveringen in België gratis zijn en die in Nederland niet.
  Of je kan kiezen voor een vast bedrag per verzending of voor gratis verzending vanaf een minimum bedrag aangekochte goederen.
 7. Klik op ‘Update’ om je wijzigingen op te slaan

Er bestaan in WooCommerce 3 opties van verzendmethoden. Ten eerste kan je kiezen voor vast tarief. Dit moet je minimaal aanbieden aan je klanten. Door voor vast tarief te kiezen, moeten je klanten per verzending een vast tarief betalen om hun bestelling tot bij hun te leveren.

De volgende twee manieren zijn optioneel. Je mag zelf kiezen of je ze aanbiedt aan je klanten. Zo kan je kiezen voor gratis verzending of afhalen. Als je je klanten een gratis verzending wil aanbieden, is dit meestal vanaf een bepaald bedrag aangekochte producten. Bijvoorbeeld vanaf dat je klant producten wil kopen ter waarde van €50,00 of meer in totaal, is de verzending gratis. Als je kiest voor afhalen, dan zullen je klanten dus producten bestellen, die niet tot bij hen geleverd worden. Ze moeten hier dus ook geen leveringskosten voor betalen, maar ze moeten hun producten wel komen ophalen op de locatie van de winkel of van het magazijn. Je kan deze drie opties aanvinken in het tabblad ‘Shipping’ of ‘Verzendmethoden’.

Inhoudsopgave