Skip to main content
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Blogs zijn belangrijk voor je website

Blogs op je website is een goede manier om je klanten te interesseren. Maar niet alleen bezoekers van je website zijn geïnteresseerd in je blogs. Ook zoekmachines, en zeker Google, zijn geïnteresseerd in je blogs. Daarmee zijn blogs een belangrijk onderdeel van je SEO geworden. Een blog stelt je ook in staat om jouw expertise, kennis en visie te delen met je doelgroep.

Laat professionaliteit zien

Met goed geschreven blogs laat je je professionaliteit zien. Je blogs moeten ook aansluiten op de vragen van je doelgroep. Als je blogs schrijft over de onderwerpen die bij je doelgroep passen, dan bouw je een bepaald vertrouwen op met je publiek. Je klanten appreciëren de blogs die je deelt. Het is ook interessant om via een blog een online conversatie op te starten met je doelgroep. Door de interactie met je publiek zorg je voor vertrouwen. Zo kunnen er potentiële klanten ontstaan.

Verbeteren van je SEO

In je blogs komen trefwoorden en trefwoordencombinaties voor waarop je wilt teruggevonden worden in Google en waarop mensen effectief zoeken. Dankzij de teksten op je blog scoort je website hoger in de ranking van een zoekmachine en trek je meer potentiële klanten aan.

Blogs en social media

Als je blogs geen grote bezoekersaantallen heeft op je website kan je nog altijd gebruik maken van sociale media. Het is een eenvoudige manier om snel je blogs te delen. De kwaliteit van je blogs zorgen ook voor een grotere shareability. Zo zorg je ervoor dat je bereik groter wordt.

Schrijf regelmatig blogs

Zo wordt er regelmatig nieuwe content op je website geplaatst waardoor je site niet wegzakt in de ranking van de zoekresultaten. Zoekmachines hebben een voorkeur voor nieuwe inhoud.  Bovendien beschik je zo over veel content om te delen via sociale media. Allemaal manieren om meer mensen naar je website te lokken en ze daar hopelijk te houden.

Onderwerp van blog

Vind je niet meteen een nieuw onderwerp voor een blogbericht? Ga dan op zoek naar inspiratie in de actualiteit naar wat interessant kan zijn binnen jouw sector. Volg de actuele trends goed op. Denk ook eens na over welke vragen je veel krijgt van klanten. Als je al deze informatie hebt verwerkt, kan je beginnen met het maken van een interessante blog.

Gebruik visueel materiaal

Maak gebruik van visueel materiaal zoals foto’s, video’s, etc. Deze helpen niet alleen om bepaalde zaken die je vertelt in de tekst beter te illustreren, het geheel ziet er ook visueel aantrekkelijker uit. Dat maakt het aangenamer om te lezen. Jouw blog ziet er ook professioneler uit met visueel materiaal.

 

Inhoudsopgave