Skip to main content

31 MAART 2023 – Het hebben van een contactpagina op je website is van vitaal belang voor het opbouwen van een sterke relatie met je klanten. Het biedt hen een gemakkelijke manier om vragen te stellen, problemen op te lossen of feedback te geven over je producten of diensten. Maar wat zijn de belangrijke elementen die aanwezig moeten zijn op de contactpagina van je website?

Belangrijke elementen op je contactpagina:

Bij het merk passende rubriek

De contactpagina van je website moet een duidelijke en herkenbare rubriek hebben die past bij je merk en de inhoud van de pagina. Dit kan bijvoorbeeld “Contact” zijn of iets creatievers zoals “Praat met ons”.

Openingstijden van de klantenservice van je bedrijf

Klanten willen weten wanneer ze je kunnen bereiken. Vermeld daarom duidelijk de openingstijden van je klantenservice, inclusief de dagen en uren waarop je beschikbaar bent. Als je bijvoorbeeld 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar bent, vermeld dit dan ook.

Integreer je branding met berichten en beeldmateriaal

Het is belangrijk dat de contactpagina van je website naadloos past bij de rest van je website en merk. Dit kan worden bereikt door het gebruik van vergelijkbare kleuren, lettertypen en beeldmateriaal. Zorg er ook voor dat de berichttoon van je pagina past bij de rest van je merk.

Contact Methoden

De contactpagina van je website moet duidelijk aangeven hoe klanten contact met je kunnen opnemen. Dit kan bijvoorbeeld via telefoon, e-mail of live chat zijn. Vermeld ook de contactgegevens, zoals een telefoonnummer of e-mailadres.

Formulier velden: Naam, e-mail, telefoonnummer, bericht

Een contactformulier op je website is een geweldige manier voor klanten om snel contact met je op te nemen. Zorg ervoor dat het formulier de nodige velden bevat, zoals naam, e-mail, telefoonnummer en een berichtveld. Dit maakt het gemakkelijk voor je om hun verzoek of vraag te begrijpen en te beantwoorden.

Aanbevolen:

Andere contact methoden en/of community links

Bied klanten meer dan één manier om contact met je op te nemen. Je kan bijvoorbeeld ook sociale media-accounts of community forums vermelden waar klanten vragen kunnen stellen en problemen kunnen oplossen.

Veelgestelde vragen en/of hulpcentrum met artikelen over populaire kwesties

Het hebben van een veelgestelde vragen (FAQ) sectie of een helpcentrum met artikelen over populaire onderwerpen kan klanten helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen zonder dat ze contact met je hoeven op te nemen. Dit kan tijd besparen voor zowel je klanten als je klantenservice team.Een goed ontworpen contactpagina is een belangrijk onderdeel van je website. Het biedt klanten een gemakkelijke manier om contact met je op te nemen, vragen te stellen, feedback te geven en problemen op te lossen. Door het implementeren van de must-haves en aanbevolen elementen die we in deze blogpost hebben besproken, zorg je ervoor dat de contactpagina van je website effectief en efficiënt werkt en bijdraagt aan het versterken van je merkreputatie en klantrelaties. Vergeet niet dat je contactpagina ook regelmatig moet worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat deze up-to-date blijft en voldoet aan de veranderende behoeften van je klanten.

Laat je graag je website ontwerpen door Are Agency? Neem dan gerust contact met ons op.

 

areagency

Author areagency

More posts by areagency

Leave a Reply