Skip to main content

Wat is copywriting?

Als marketing agency zien we copywriting als een vorm van kunst. Copywriting is niet zomaar wat teksten schrijven. Copywriting is het schrijven van wervende commerciële teksten met als doel om mensen te overtuigen van jouw product of dienst.

Een copywriter brengt je boodschap op een juiste en leuke manier aan de man. Het is dan ook dankzij een copywriter dat jouw website of webshop bovenaan de zoekresultaten van Google staat te pronken.

Waarom moet jij een copywriter inschakelen?

Een copywriter verzorgt al je commerciële communicatie. Iets waar bedrijven te vaak te weinig tijd aan besteden. Heb je hier niet de tijd of expertise voor? Geef het dan uit handen.

De kracht van woorden is niet te onderschatten. Het gezegde luidt dan misschien wel: “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”, maar dat moet je met een korreltje zout nemen. Niemand verkoopt zijn producten of diensten puur en alleen door gebruik te maken van beelden.

Copywriting komt overal van pas. Van teksten op je website tot in brochures. Woorden en teksten zijn, hoe je het ook draait of keert, een onderdeel van ons dagelijkse leven. We kunnen er niet omheen. En als we er niet omheen kunnen, dan zorgen we er ook best ineens voor dat deze teksten kwaliteitsvol zijn.

Dat wordt hier nog plezant

Als je een tekst leesd wil je niet dat de spelingsfouten je rond de oren vliegen. Dat is niet leuk om te lesen. Maar het gebeurt nog wel te vaak dat bedrijven hun teksten zelf schryven en er dus nog spelfouten in terug te vinden zijn.

Als je profesionneel wil overkomen, dan moet je die spellfouten eruit laten. Mensen hun haar gaat er rechtop van staan.

Snap je wat we bedoelen met dat spelfouten afschuwelijk zijn om te lezen?

PS: In het tekstje hierboven hebben we bewust extreme spelfouten gemaakt om je duidelijk te maken hoe verschrikkelijk het is om zo’n tekst te lezen. Heb jij al de spelfouten gevonden?

Overtuigd om een copywriter in te schakelen die jou voorziet van wervende teksten die hoog scoren in de hitlijsten van Google?