Skip to main content

Welke marketing trends worden succesvol in 2017?

Wat worden de nieuwe marketing trends van de toekomst? Hoe kan je met je bedrijf meegaan met je tijd? Kom in dit artikel de meest succesvolle marketing trends te weten.

1. Video advertenties zullen domineren in 2017

Een van de bekendste marketing trends zijn ongetwijfeld de video advertenties. Youtube lijkt al een eeuwigheid te bestaan en ook bedrijven zoals Facebook en Bing bieden video advertenties aan. Dit jaar kwam er een versnelling in de video advertentiewereld. Google heeft een nieuw concept ontwikkeld: In-SERP video advertenties. Hierdoor zullen gebruikers van het populaire zoekprogramma meer video advertenties te zien krijgen op de websites die ze bezoeken. Je zou het niet verwachten, maar er zullen op regelmatige basis video advertenties verschijnen op jouw beeldscherm. Aangezien Google nu eigenaar is van Youtube, zijn de virtuele mogelijkheden eindeloos.

Marketing Trends 2017
De samenwerking tussen Google en Youtube zal grote gevolgen hebben voor de video advertenties.

 

 

 

2. De indexering van applicaties zal explosief zijn in 2017

Google heeft gedurende een tijd de verschillende applicaties geïndexeerd. De criteria voor de rangschikking worden ingewikkelder, dus de bedrijven zijn zich ervan bewust dat de voordelen van een goed ontwikkelde applicatie een positief effect zal hebben op de rangschikking.

Goede en duidelijke mobiele websites vallen zeker in de smaak bij de gebruikers. Toch winnen applicaties steeds meer aan populariteit. Applicaties kunnen in principe hetzelfde als de normale websites. Het grote voordeel is dat deze applicaties sneller en toegankelijker zijn voor de gebruikers. Speel als bedrijf hier zeker op in.

Marketing Trends 2017
Applicaties worden in de toekomst nog belangrijker. Focus op een snelle en toegankelijke applicatie voor jouw bedrijf. 

 

 

 

3. Digitale assistenten leiden tot betere optimalisatie in 2017

Als we het hebben over marketing trends, dan denken we ook meteen aan Search Engine Optimalization (SEO) en Pay-Per-Click (PPC). Deze twee populaire technieken worden gebruikt om jouw website bekend te laten worden bij onbekende bezoekers.

Innovatie is een kernbegrip in de digitale wereld. Er zijn al verschillende digitale assistenten zoals Siri en Cortana. Deze digitale assistenten gebruiken ook traditionele zoekmachines, maar doen dit enkel wanneer hen expliciet een vraag wordt gesteld. Probeer ervoor te zorgen dat jouw informatie makkelijk bereikbaar is voor de digitale assistenten.

Marketing Trends 2017
Microsoft ontwikkelde de digitale assistent Cortana. Deze AI helpt je om gericht naar informatie te zoeken. 

 

 

4. Virtuele realiteit is de toekomst

De komende jaren zullen er heel wat nieuwe virtual reality ontwikkelingen worden gelanceerd. Een deel is specifiek ontwikkeld voor video games, maar er zijn ook nieuwe programma’s voor algemeen gebruik.

Oculus is een van de meest innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Het biedt de mogelijkheid om op een geheel nieuwe manier te gaan adverteren op sociale media en video kanalen.

In dit artikel hebben we je de marketing trends van de toekomst proberen weer te geven. Wees waakzaam en profiteer van de innovaties om jouw bedrijf te doen groeien!