Skip to main content

Hoe installeer je de nieuwe Facebook Pixel?

Dit is een vervolg op “hoe je het beste adverteert op Facebook met de nieuwe tracking Pixel

De nieuwe pixel toevoegen aan je website

De nieuwe pixel wordt op ongeveer dezelfde manier toegevoegd zoals de oude. Deze moet geplaatst worden in de hoofding van je website of op je index pagina, op deze manier verschijnt hij op alle pagina’s in je website.

De allereerste stap is natuurlijk het aanmaken van je persoonlijke Pixel.

Dit doe je door de Facebook Ads Manager te bezoeken. Eens je daar bent aangekomen klik je op het Ads Manager menu en selecteer je “Pixels”.

Als je er nog nooit een gemaakt hebt krijg je direct een groene knop te zien met “create a pixel”, benoem deze pixel en creëer hem.Nieuwe facebook pixel toevoegen

Als alles goed is gegaan krijg je nu een pixel code. Om goed te werken moet deze code op elke pagina van je website staan. De beste plaats om deze te zetten is in de  <head></head> sectie van je index pagina.

Voor WordPress bestaat er ook de mogelijkheid om via plugins te werken. Hierbij met je alleen je Pixel ID kopiëren en plakken.

Nieuwe facebook pixel toevoegen

Ben je niet zeker dat de pixel werkt? Gebruik dan even de Facebook Pixel Helper om te verifiëren dat alles goed is ingesteld.

Ok fantastisch alles is in orde, nu kan je beginnen met het echte werk en teruggaan naar je Ads Manager en dan kan je een doelgroep of conversie groep aanmaken en beginnen met adverteren.

Nieuwe facebook pixel toevoegen

areagency

Author areagency

More posts by areagency

Leave a Reply