Skip to main content

3 FEBRUARI 2023 – Als je op zoek bent naar een manier om je klantenbinding en verkoop te verbeteren, is videomarketing misschien wel het antwoord. Maar hoe kies je welk type video je wilt produceren, en hoe kan je het voor jouw bedrijf laten werken? We hebben alle antwoorden in deze blogpost zodat je aan de slag kan met videomarketing!

Aan de slag met videomarketing in 5 stappen

  • Bepaal je videodoelstellingen
  • Kies je exclusieve videotype
  • Bepaal je budget en maak een productieplan
  • Ontwikkel een strategie voor video-inhoud

Bepaal je videodoelstellingen.

Voordat je begint, moet je je videodoelstellingen bepalen. Wat wil je bereiken met je marketingcampagne? Wil je meer abonnees krijgen of meer producten verkopen?

  • Definieer het probleem voordat je aan een oplossing gaat werken.
  • Maak je niet druk over wat andermans doelen zijn. Wees ambitieus, maar blijf realistisch.

Het is belangrijk dat je doelen meetbaar en haalbaar zijn binnen een redelijke termijn (3-6 maanden). 

Kies je exclusieve videotype

Nu je de basisbeginselen van videomarketing kent, is het tijd om je exclusieve videotype te kiezen. Er zijn vele soorten inhoud die kunnen worden gebruikt om je merk te promoten en de betrokkenheid bij klanten te vergroten. Je zult er een willen kiezen op basis van de behoeften van je publiek, maar hier zijn enkele voorbeelden:

  • Interviews met experts uit de sector of thought leaders
  • Achter de schermen beelden van evenementen waar je aanwezig was (bijv. beurzen)
  • Tutorials over hoe klanten producten kunnen gebruiken in hun zakelijke/persoonlijke leven

Bepaal je budget en maak een productieplan

Als je overweegt een video voor je bedrijf te maken, is de eerste stap te bepalen hoeveel het zal kosten. Videoproductie kan sterk variëren in prijs, afhankelijk van de lengte en complexiteit van het project. Het is dus belangrijk om te onderzoeken wat andere bedrijven in rekening brengen voordat je een budget bepaalt.

Zodra je weet hoeveel geld je wilt besteden aan het maken van jouw video(‘s), maak dan een overzicht van alles wat er tijdens de productie moet gebeuren. Dit helpt de kosten laag te houden door ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien of wordt vergeten tijdens de preproductie! In aanvulling op het schetsen van alle taken die betrokken zijn bij het maken van je video(‘s), zorg ervoor dat ook eventuele problemen of problemen die zich kunnen voordoen tijdens het filmen (bijvoorbeeld slecht weer). Als er dan later iets misgaat (en er gaan altijd dingen mis!), dan hebben we nu tenminste een idee van wat er misging, zodat we de volgende keer misschien dezelfde fouten kunnen vermijden.”

Ontwikkel een video content strategie

  • Ontwikkel een strategie voor video-inhoud

Voordat je begint met het maken van video’s, is het belangrijk om het probleem te definiëren en doelen te stellen voor je video marketinginspanningen. Of misschien heb je een artikel op je website dat veel verkeer krijgt, maar niet goed converteert in leads (of verkoop). De eerste stap is uitzoeken welk type inhoud deze problemen zal helpen oplossen, zodat je een plan kunt ontwikkelen om dit in de toekomst te creëren.

Videomarketing is een krachtig instrument voor bedrijven die willen groeien. Het heeft de mogelijkheid om een breed publiek te bereiken, met hen in contact te komen en de verkoop te verhogen. Het is ook een van de meest effectieve manieren om vertrouwen op te bouwen bij consumenten, wat cruciaal kan zijn in dit tijdperk van wantrouwen tegenover merken. 

Laat nu je video maken bij Are Agency.

Heb je nog vragen? Of geef je dit liever uit handen? Neem dan hier contact met ons op.

Leave a Reply