Skip to main content

10 NIEUWE FUNCTIES OP SOCIAL MEDIA IN 2019.

Opgelet social media fans! Hieronder vind je 10 nieuwe functies die worden verwachten in 2019.

 

EVENEMENTEN DELEN IN FACEBOOK STORIES

Iedereen komt ze wel tegen de laatste tijd: de Stories. Zowel op Facebook als op Instagram worden ze steeds populairder. Maar in 2019 wordt er iets nieuws aan toegevoegd: evenementen delen in onze Facebook Stories. Ook kan je via het verhaal laten weten of je naar het evenement zal komen of niet.

 

EEN ‘DARK MODE’ VOOR MESSENGER

Ondertussen weten we allemaal wel dat het blauwe licht van een scherm gezien wordt als iets schadelijk. Daarom komt Messenger binnenkort met de ‘dark mode’. Dit is zeker iets dat mensen die dagelijks voor een langere tijd berichten uitwisselen op Messenger kunnen overwegen.

Hierbij komt ook nog eens het voordeel dat de app veel minder zal verbruiken wat dan weer zorgt voor een langere batterijduur, een win-win situatie dus.

EEN HORIZONTALE FEED OP INSTAGRAM

De kans is groot dat je binnenkort niet meer zal moeten scrollen op Instagram maar moeten swipen.
Deze functie was al te zien bij een aantal gebruikers maar dit was eigenlijk nog niet de bedoeling aangezien het om een bug in het systeem ging.

 

VINGERAFDRUK OM WHATSAPP TE VERGRENDELEN

Privacy is iets dat mensen steeds belangrijker vinden, dit is echter iets wat op Whatsapp nog niet echt te vinden is aangezien de app niet beschermd wordt met een wachtwoord of code.

Hier zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen, WhatsApp wil de vingerafdruk invoeren waardoor enkel jij nog de app kan ontgrendelen. Ook zal je gebruik kunnen maken van wachtwoord of code voor moest je vingerafdruk niet werken.

Momenteel zou de functie al getest worden op Android-toestellen.

GEKLEURDE TWEETS EN MINDER KNOPPEN OP TWITTER 

Twitter wil duidelijker laten zien welke tweets je zelf verzonden hebt, welke reacties zijn van mensen die je volgt en welke berichten er zijn van mensen die je niet volgt, dit willen ze doen door tweets verschillende kleuren te geven.

Er zal ook een algoritme gebruikt worden dat er voor zorgt dat de belangrijkste berichten bovenaan worden geplaatst.

Hiernaast zullen er ook minder icoontjes te zien zijn onder de tweets, ze zullen niet verdwijnen maar wel enkel te zien zijn als je de tweet opent.

LEER ONBEKENDE VRIENDEN KENNEN MET FACEBOOK

Op Facebook voeg je voornamelijk mensen toe die je al kent maar nu wil de App met iets nieuws komen, namelijk vrienden vinden op basis van dezelfde interesses. Dit zullen ze doen door te kijken naar reacties die plaatst onder openbare berichten.

Er zal niet enkel gekeken worden naar gemeenschappelijke interesses maar ook naar opleidingen, groepen waarvan je lid bent etc.

Momenteel wordt deze feature getest in de Verenigde Staten. Wie weet binnenkort ook in België.

BERICHTJES BINNEN 10 MINUTEN VERWIJDEREN OP MESSENGER

Berichtjes naar de verkeerde persoon sturen? We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Na Whatsapp wil ook Messenger de functie invoeren dat je berichten weer kan verwijderen.

Momenteel kan je berichten wel van je eigen smartphone verwijderen maar niet op het toestel van de ontvanger, hier zou dus wel eens verandering in kunnen komen. Maar je moet wel snel zijn, want je hebt maar 10 minuten, hopelijk heeft de ontvanger het bericht in tussentijd nog niet gelezen…

OP MEERDERE INSTAGRAM-ACCOUNTS TEGELIJK POSTEN

Naast de functies ‘taggen’, ‘locatie toevoegen’ en ‘delen’ zal je binnenkort nog een andere functie kunnen toevoegen aan de lijst, namelijk: ‘Delen op verschillende Instagram-accounts. Erg handig voor de professionele Instagram gebruikers.

Dit zou zeker nog dit jaar bij iOS-gebruikers moeten verschijnen, voor Android gebruikers is dit nog niet zeker.

 

BLOKKEER BEPAALDE WOORDEN OP FACEBOOK

Steeds weer spoilers over je favoriete serie? Hier komt misschien wel een oplossing voor.

Facebook is een nieuwe functie aan het testen waarmee je bepaalde woorden, zinnen en emoji kan blokkeren. Berichten worden nog wel gepubliceerd maar je kan niet meer zien wat er staat. Zo moet je een persoon of pagina niet blokkeren en kan je nog wel andere berichten zien.

VOICE COMMAND VOOR MESSENGER

Verschillende Android-gebruikers hebben een code ontdekt die er op wijst dat Messenger aan het experimenteren is met een Voice Command. Dit zouden ze doen door een M Assistant knop in te voeren. Door op deze knop te drukken, open er verschillende functies die je kan besturen met je stem. Verschillende functies zoals: berichten verzenden, herinneringen maken en gesprekken starten.

Deze functie is echter nog niet bevestigd door Facebook.

 

Wij zijn alvast benieuwd van welke functies we binnenkort effectief gebruik kunnen maken !
Kan jij nog hulp gebruiken in het social media landschap? Dan leren we je graag kennen onder het genot van een warme kop koffie.
Wil je meer artikels zoals “10 Nieuwe functies op social media? Bekijk dan zeker onze blog!