Skip to main content

Wat is sociale media advertising?

Wist je dat een mens gemiddeld 5 jaar en 3 maanden van zijn leven op sociale media spendeert!?

Aan de hand van dit weetje kan je al wel afleiden hoe belangrijk sociale media is voor mensen. Dit biedt weer een hele reeks van opportuniteiten voor je onderneming.

Dagelijks gebruiken maar liefst 3,6 miljard mensen sociale media. Door te adverteren op deze platformen heb je de kans om een grote vijver aan potentiële klanten te bereiken.

Voor Are Agency hebben volgende kanalen geen geheimen meer:

  • Facebook
  • Instagram

Ben jij klaar om mensen te bereiken via hun allerliefste tijdsbesteding?

Onze kanalen in een notendopje

Kanaal 1: Facebook

Dit platform is één van de populairste om je potentiële kopers te bereiken. Met een maandelijks aantal gebruikers van 2,4 miljard mensen is Facebook het grootste sociale media platform om je producten op aan te bieden.

We zetten even op een rijtje hoe wij jouw conversies een boost geven via Facebook:

  • Wij installeren de Facebook Pixel op je webshop, zodat je heel specifiek mensen target op basis van hun acties in je online winkel.
  • Targeten van prospects op basis van data en analyses van je producten. Enkel zo bereiken wij de juiste mensen met je advertenties.
  • Bereiken van een look-a-like doelgroep. Op basis van jouw vaste doelgroep tonen wij je advertenties ook aan mensen die voldoen aan het profiel van je doelpubliek. Deze mensen zijn nog geen interactie aangegaan met je bedrijf. Op deze manier willen wij je bereik vergroten en mensen aanspreken die ook interesse hebben in je producten.
Kanaal 2: Instagram

Instagram is een platform die je de kans biedt om een hoog engagement op te bouwen met je prospects en klanten. Op een heel visuele manier gebruiken bedrijven dit kanaal om hun producten in de kijker te zetten.

Instagram biedt volgende opties:

  • Producten taggen in je foto’s. Stel je hebt een online kledingwinkel. Dan plaats je een foto van iemand die je kleren draagt en voeg je tags toe aan je foto voor elk kledingstuk. Als mensen klikken op deze tag komen ze terecht op je webshop bij dit product.
  • Via Instagram stories creëer je engagement met je doelpubliek. Mensen komen met één klik op je online winkel terecht.

Interesse om te starten met adverteren op het kanaal dat aansluit bij jouw onderneming?