Geef nog meer gezinnen een thuis – Online marketing strategie met effect - Are Agency

Geef nog meer gezinnen een thuis – Online marketing strategie met effect

  • online marketing immobilien

Geef nog meer gezinnen een thuis met kerst – Online marketing strategie met effect

Met deze 5 tips voor je online marketing, haal je meer commissies dan ooit binnen.

Hoe bereik je de meeste mensen? En hoe maak je hen een trouwe klant? In één zin: Praat eens met een vreemde, vertel hem een verhaal en waag een sprong in het diepe. Laat me dat even uitleggen.

Kerstman zonder slee?

Een goede strategie is de basis van elk succes. Baseer je sociale strategie op je publiek – Betrek hen bij de activiteiten van je bedrijf met goede content. En schrijf die content altijd met oog op hun interesses. Maar hoe bouw je een ‘fanbase’ op?

Dat begint bij je eigen netwerk: vrienden, familie en kennissen. Veel bedrijven sturen via e-mail links naar oude prospecten of klanten. Met die links proberen ze die mensen naar hun website te brengen. En dat werkt, maar het brengt je maar zo ver. Probeer eens iets nieuw om meer verkeer naar je website te brengen.

Betaalde advertenties op sociale media -bijvoorbeeld- zijn erg effectief. Je bereikt een nieuw publiek dat je nooit eerder kon bereiken. En dat publiek heeft op zijn beurt een makkelijke manier om je te contacteren. Dialoog is de sleutel tot betrokkenheid. En betrokkenheid zorgt voor klanten.

Dit is natuurlijk een serieus karwei voor een vastgoedmakelaar. Je weet niet hoeveel je moet investeren en wat je kan verwachten. En wat met targeting? Je hebt een expert nodig die zo’n pagina’s voor je kan beheren.

Vertel een verhaalOnline Marketing Immobilien

Je bedrijfspagina heeft een gezicht: je profielfoto. Eigenlijk zijn het alle foto’s die je post.  Zorg dus dat die foto’s van hoge kwaliteit zijn en professioneel getrokken. Dus niet een met-je-gsm-getrokken-foto van het huis dat je wil verkopen. Op het web kijkt je publiek veel liever naar afbeeldingen dan dat ze lezen. Vertel met je afbeeldingen een verhaal.

“People love stories”– Caroline Leavitt

Hang de lichtjes buiten

Een sterke reputatie opbouwen is moeilijk. En zeker online. Ik begrijp dat je dat eng vindt. Je ziet geregeld horrorverhalen verschijnen over slechte ervaringen met bedrijven op hun pagina. Naast het feit dat je meer bereik hebt, is het ook doodgewoon dat je een Facebook- en LinkedInpagina hebt.

Voor ons genereert dit fantastische resultaten. Je kan gerust zijn dat die horrorverhalen slechts uitzonderingen zijn. Wees eerlijk en transparant, antwoord snel en vraag om dialoog. Je zal merken dat je alleen maar meer fans bijkrijgt. En als je kan, huur je een expert in die dit voor je beheert.

Pakjesdag

Blijf niet bij hetzelfde onderwerp wanneer je content schrijft. Je publiek wil afwisseling. Geef ze dat ook. En hou rekening dat je altijd hapklare en begrijpbare taal gebruikt. Schrijf zoals je praat – dan voelen mensen dat er een persoon achter die tekst zit. En wat is er beter om een band te scheppen op het internet?

Weet je wat je publiek nog wil? Een simpele manier om je te contacteren. Plaats dus op elke webpagina een contactadres. Ook op sociale media. Op die manier kan je publiek altijd reageren op de content die je plaatst. Nogmaals: dialoog is de beste manier om een duurzame relatie op te bouwen met je publiek. En zo kom jij in de top van de vastgoedsector.

Nog één ding

Op het web vind je een ongelooflijk divers publiek. Het is dus aangeraden dat je altijd weet wat de trends zijn binnen je doelgroep. En dat is erg moeilijk als je er zelf niet toe behoort. Zorg dat je betrokken en capabel personeel hebt want zij vertegenwoordigen je bedrijf. Hou daar rekening mee wanneer je iemand aanwerft.

Beschik jij over al deze middelen? Mooi zo! Je bent goed op weg. Als je vindt dat er werk aan de winkel is, wij zijn er voor jou. De experten van Are Agency maken van je website en sociale media een heuse villa. Bekijk ons aanbod of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating*